Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde yegâne kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat sair kapı imalatları kadar bileğildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

yangına karşı önlemlerin kızılınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda ifade belirtilen noktalarda belirli müddet ısı ve flama geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangın kapıları herhangi bir işletme yahut mekân sahibi kucakin harika bir yatırımdır çünkü çok onat maliyetlidirler; mutabık korumaya iye olmanın ne denli önemli olduğunu anlamanız dâhilin binanızın yangın korumasının liyakatsiz başüstüneğu vahit bir örnek yeterlidir!

Göreceksiniz ki bu grado faziletli birinci sınıf yangın kapılarını en iyi fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere bir yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate kızılınarak zaruri sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Uygulamalarında kanatlardan biri durağan ötekisi hareketlidir. Durağan kanada ast üst sürgü ve üst dal uygulandığı kadar, amudi ürkü amerikan bar uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması sağlanarak elan zait insanoğlunun geçişine yada tahliyesine olanak verir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini esenlar.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre mukannen yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Yangın Merdiveni Kapısı Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) belirli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı ne bakım yapılmalıdır? Yangın kapıları tekdüze hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın işlemlevselliğini ve yangın dayanıklılığını elde etmek bâtınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak muayene edilmesi, bapnın hakikat bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin defosuz olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının arama edilmesini karınerir. Ayrıca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve sorunaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Bunlar kabilinden ölümlü trafiğinin çokça ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları yararlanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki gestaltlarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları mutluluk izni alabilir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve emekaretler kullanılır.

Mono blok beden konstrüksiyonsı karakol sistemi veya panik amerikan bar sisteminin kilidin dâhilinden sabık 4 pare cıvata ile bir birine demetlanması ile sağlamlanmaktadır.

Gestaltlarda kullanılan her kapının aynı yangın direncine iye olmadığını söyleyebiliriz. Şirket kapılarının çoğu 30 dakikadır, bazı şirket baplarının yalaz transfer süresiyse 60 dakikadır.

Report this wiki page